Menu di pagi raya. Semua dimasak sendiri (kecuali lemang) oleh tukang masak profesional (siapa lagi kalau bukan mak aku lah) dengan dibantu oleh 5 orang assistant (4 anak perempuan dan seorang menantu perempuan) yang juga profesional.hehheheeee.....
|
Rendang Ayam |
|
Sambal Goreng Jawa |
|
Kuah Kacang dengan Perut |
|
Sambal Sotong Kering |
|
Kuah Lodeh |
|
Ayam Masak Kurma |
|
Udang Goreng Bersantan |
|
Lemang |
|
Ketupat |
|
Lontong Jawa |
|
Rendang Campur - Daging, Paru & Limpa |
Menu yang tiada dalam gambar -
Ayam Goreng dan Kuah Kacang Biasa. Tahun ni kekurangan satu menu iaitu ketupat daun palas. Sebab tak buat - MALAS...hehehehehe.Tipu je sebenarnta mak aku yang kata tahun ni tak payah buat ketupat palas lah so kitaorang anak-anak ni mengikut je lah.
Terima kasih kerana membaca. Have a good day!
No comments:
Post a Comment